vrijdag 25 november 2011

Almost...

Het kleedje is bijna klaar... Benieuwd??

Ik onthul het binnen zo'n 3 weken... :)
Nog even geduld! :)

dinsdag 22 november 2011

Genoeg...

over de bouw... terug naar de oorspronkelijke bedoeling van deze blog.
Mijn passie (die door velen gedeeld wordt) naaien gaat voor. :)
Ook al kan ik er jammer genoeg weinig tijd insteken omwille van de bouw die zowat heel mijn privé-leven opslorpt.

Omdat ik wel trots ben op het huisje dat het gaat worden, zal ik zeer af en toe nog eens een fotootje laten zien van de ontwikkelingen. Alleen nog maar positief nieuws en optimistisch zijn. Dat wil ik.
De stress is voor niets goed... Komaf er mee!

Het kleedje waar ik aan bezig ben, is bijna af... en ik heb oh zo veel zin om het aan te trekken en te poseren! Want het wordt echt wel mijn vrolijke feestjurk tijdens de kerstperiode... mijn feel-good-dress op donkere dagen... mijn stralende hier ben ik-juf kleed... Niks dan optimisme straalt ze uit!! :)

En verder nog bezig aan hobo sack-jes (om het toch maar in het Engels te houden)... Op vraag bezig met er 4 te maken. Ik denk dat ze als kerstverpakking zullen gebruikt worden. Waarom niet :) dan ben ik ondertussen bezig met mijn technieken verbeteren... en af en toe wat aanpassingen uittesten. Want zeg nu zelf zoals Elisanna ze maakt dat doet je toch zin krijgen om er zelf nog meer te maken en te blijven experimenteren met combinaties in stoffen enzo... :) Niet?

En dan maak ik... na mijn hele slimme give away... een nieuw klantenkaarthoudertje voor mezelf. Ah ja, want ik was zo slim om dat van mezelf weg te geven! ;)

Maar bij gebrek aan een stekkerdoos op mijn favoriete 2x in de maand bezigheid, enkel nog maar geknipte stofjes... nog geen afgewerkte producten.

Tot naais... :)

maandag 14 november 2011

Terug een beetje vooruitgang...

Vorige week maandag (of was het nu dinsdag) waren ze dan eindelijk gestart met onze houtskelet die langs de woning komt. En wat lucht dat op!
De eerste reactie was... WOW! Dit wordt iets te gigantisch... Maar nu is het opluchting alom... Ik ben alweer verliefd op de woning geworden! ;)

Het enige minpunt blijft... dat ze niet op de beloofde datum eind november de ramen komen steken, maar pas (volgens hen) midden januari (zullen we al maar eind februari aanrekenen?)... Wat betekent dat we veel langer zullen huren dan verwacht... Maar ja, mijn twee mannen kunnen nu wel terug bij ons inwonen! :)
Want wat heb ik mijn (ondertussen) twee puberkatten hard gemist!
Bavo kan al eens grompy zijn... een echte puber... :p En Timo is zo'n knuffelbeest geworden... Hij kan er niet genoeg van krijgen! Ik moet zeggen hun gastgezin kan er wat van! Ze weten waar hun vakanties door te brengen, wanneer wij eens op vakantie gaan! :)

Maar dan nu enkele foto's van de eindelijke vooruitgang!! :)

Dak afbreken... :)
Neen, deze broek maak ik niet!
Vooraan met opgemetste dakkapel en andere hoeken... garage... en houtskelet voor de uitbreiding... :)

Achter de appelboom ziet u onze toekomstige keuken... :) en daarnaast de keukeneetruimte... met daarachter doorloop naar eetkamer en speelkamer... :)
eetkamer (het raam wordt een opening naar de living...) stuk wordt gescheiden met valse wand en wordt vooraan dus speelkamer... met daar ook ruimte voor een toilet beneden :)
Onze trots... gaat anders ingericht worden, maar ben er verliefd op! :) Hopelijk sta ik daar ten laatste in maart in te koken! :)

Hier deden we het voor! :) Er zal heerlijk gekookt worden... :)
Je ziet... eindelijk toch eens wat fijner nieuws! :) We genieten volop van de goede momenten in de bouw... :)

Enne wat betreft de foto's hier onder... Ik ben zo blij dat ze terug zijn, dat ik het niet kon laten van er veel op te zetten! Zie je hoe groot ze geworden zijn? Ze zijn nu 6 maanden oud... :)

We waren Timo eventjes kwijt... :)
Bavo is zijn favoriete plekje niet vergeten na anderhalve maand weg... :)
Cybercat!








vrijdag 11 november 2011

The dress... kleine update...

Een tijdje terug liet ik je wat repen van een geweldig stofje zien... Klaar om gewoon weg dé jurk te worden.
En er komt meer en meer vorm in...

Hoe meer het in elkaar komt te steken, hoe mooier ik het stofje begin te vinden. Echt wel een geslaagd stuk! Met een geslaagde blinde rits... Want je ziet ze ECHT niet! :)

En omdat foto's soms meer kunnen zeggen dan woorden... Hier enkele foto's van de jurk in verdere wording... Tegen nieuwjaar is mijn feestjurkje af! :) haha...

Ja niet gestreken... maar dat hou ik voor het laatste moment, wanneer het af is... Want nu gaat het toch elke keer weer opgevouwen in mijn koffertje of in een zak en dan kreukt het toch maar elke keer opnieuw.
Het wordt ook nog gevoerd met een leuk, opvallend lila-kleurtje. Venezia voering... :) Werkt vlotjes...

dinsdag 8 november 2011

Nu wordt het echt deprimerend...

Vandaag ook nog eens slecht en zeer vervelend nieuws van onze ramenfirma gekregen... Zijn onze 7 jaar ongeluk plots ingegaan, zo vlak na de trouw??

Juli, augustus, september... hebben wij contacten met hen gehad. Telkens kwam er uit dat we 6 weken op onze ramen moesten wachten voor plaatsing, zodra ze besteld waren... Eind september het nieuws dat ze besteld zijn. En dus eind november er zullen geplaatst worden.
Maar wat gebeurde er vandaag?
Jep, ze wisten ons te zeggen dat we wel eerst een voorschot moeten betalen en dat als wij dat niet doen, ze niet in productie worden gebracht. En dat als wij dat nu nog doen, de productie wordt gestart en dus de ramen worden geleverd en geplaatst midden januari! Kan je dat geloven...
Nooit hebben zij dit aangehaald en nu plots... in bijna midden november komen ze hier mee af!

Waarom heb ik niet gewoon mijn voorgevoel gevolgd?

Morgen een andere firma... Eentje waar ik een ontzettend goed gevoel bij had. Maar waar we ons kleurtje niet konden vastkrijgen... Wel ze kunnen me wat, die anderen.
Laten we hopen dat we nog een goede regeling kunnen treffen... Want nu ben ik al die bouwperikelen echt zat!

zondag 6 november 2011

Ha! Ik ben terug!

Jep, hectische vakantie, die herfstvakantie. We zijn nu al zondag... en ik heb het gevoel van geen verlof gehad te hebben.
In allerheil heb ik vrijdagavond 28 oktober om 20u het immo-kantoor in de 'stad' gebeld... Met de vraag of we voor een paar maandjes (lees 2 à 3 hopen we!) een appartementje kunnen huren. Kom morgen maar even langs op kantoor, dan bekijken we het even samen en dan kunnen we misschien iets regelen.
Zaterdagochtend om 9u zat ik bij hen op kantoor... We hebben 3 appartementjes die misschien kunnen (moeten wel nog de eigenaars contacteren), we bekijken ze even. En er was er eentje... 3 straten verder van ons huis (dat kon je al in mijn vorige blogpost lezen).
Omdat ze niet onmiddellijk konden antwoorden op de vraag of het voor een korte periode kon, werd ik even terug naar huis gestuurd.
Zondagnamiddag belden ze me om te melden dat het appartementje in de 'stad' beschikbaar was voor ons.
Woensdag om 18u tekenden we het contract en kregen we de sleutel. Van een snelle service gesproken... :)
En gisteren hebben we dan effectief zo goed als alles (behalve de lompe, zware kasten) verhuisd... (Donderdag en vrijdag deed ik een heel deel op mijn eentje, aangezien de man moest werken.)
En bij deze is dus naaihoekje nr. 3 geboren...

Welcome to the world, my precious!

Please, oh please! Let niet op de rommel... :)

Naaihoekje nr. 1... dat was in ons appartementje in Kessel-Lo, waar we zo'n 3 jaar hebben gewoond.
Naaihoekje nr. 2... dat vind je ergens terug op mijn blogje...
Naaihoekje nr. 3... dat heb ik je net laten zien...
Naaihoekje nr. 4... dat zal in het voorste kamertje op de eerste verdieping van ons huis komen (wat ooit een slaapkamer zal worden)... Gepland ergens februari 2012...
Naaihoekje nr. 5... dat zal geen hoekje meer te noemen zijn, maar een echt ateliertje... en dat is momenteel nog echt toekomstmuziek!! Geen idee wanneer dat er zal zijn en wanneer we beginnen aan die werken... :)

Je ziet... zelfs in het hectische van de strijd... raakt een naaister haar werk ook wel kwijt! :p

En dan nog even dit... Ze hebben een hele lange weg afgelegd... en als je goed op de foto van naaihoekje nr. 3 hebt gekeken...

Dit is tomato number 1!

2 anderen zijn nu ook al rijp... en nog 10 zijn aan het rijpen! 't Is me gelukt... met mijn Hema-tomaatjes! :p

donderdag 3 november 2011

En verhuis nr. 3...

Verhuis nr. 1 dat was eind juni 2008... En per toeval vond ik de formulieren terug van onze overeenkomsten toen. 18 juni is echt wel een belangrijke dag in ons leven, want blijkbaar zijn we toen gaan tekenen voor het appartementje in Kessel-Lo. Hadden we toen geweten dat we 3 jaar later onze trouwdag zouden hebben. ;)

Verhuis nr. 2 dat is die naar ons eigenste huisje geweest eind juni 2011... 4 maanden hebben we het volgehouden. En het had langer gekund... Maar de planning werd serieus vertraagd... Dus heb ik eindelijk de man kunnen overtuigen om toch even/tijdelijk iets kleins te gaan huren. Niet echt ideaal qua financiele... Maar wel super qua alle rest. Ik vond iets, amper 3 straten van ons huis vandaan. Met het fietske kunnen we op en af als we willen (want winter, fietsen en ik... dat gaat niet samen!).

Dus dit bracht ons bij verhuis nr. 3. Niet met de volle goesting, maar wel lekker droog, met een keuken, met een badkamer en een zelfwerkende wc. We richten het primitief in. De matras, die kan gemakkelijk op de grond. De spulletjes die in het huis stonden, kunnen tijdelijk naar hier. Wat maakt dat we dan ook weer ruimte hebben om eens goed door te kunnen werken.
Het andere negatieve puntje aan deze verhuis is... de papierrompslomp die je bij een huur er weer maar eens moet bijnemen. En het niet kunnen doen van je eigen ding. Want daar waren we nu eigenlijk al extreem aan gewend.
En de extra kosten, regelingen, ... noem maar op... Maar we hebben een douche... en een keuken... en een wc... :) Dat comfort waren we weer even vergeten. :)

En het leukste van alles... Timo en Bavo kunnen mee op het appartement. De verhuurder heeft toestemming gegeven. Kan ik mijn twee knuffelmannen toch weer bij me hebben.
En dan kan ik via deze weg ook nog eens Veva en Roel heel hard bedanken voor hun goede zorgen van de afgelopen maand...
Onze katten raken gelukkig snel gewend aan veranderende situaties. Hoe kan het ook anders... :)
Maar na dit... Komt er iets goeds! :)

We blijven optimistisch! :)