zaterdag 1 december 2012

It's almost...

Christmas!!! :)

Sorry, maar ik hou nog geen rekening met die lieve Sint die er aan komt. Lieselot zal wellicht ook wel een bezoekje van de heilige man krijgen, maar ik zit met mijn hoofd al volop bij kerstmis...

En dat omdat het ons meisje haar allereerste kerst zal zijn. Dus kon ik het niet laten om iets te maken voor haar. Een outfit, eentje die erna in haar herinneringendoos terecht zal komen. En wie weet zal het ooit het eerste kerstkleedje van haar (als ze er eentje krijgt) dochter... :)
Ik ben mega-trots op het resultaat... Helemaal alleen heb ik het geklaard, dat ballonjurkje. Een patroontje uit de laatste nieuwe ottobre. Ik vind het prachtig, ben helemaal verkocht en het patroon vond ik, op een enkele moeilijkheid na, eigenlijk best gemakkelijk.

Bij het ballongedeelte liep het even mis. Ik stikte vol overtuiging de zomen aan elkaar, keerde de jurk (door een opening in de voering) en kwam op iets uit dat geen jurk meer was, maar eerder kon gebruikt worden als een handenwarmertje, je weet wel die bonte dingen uit de jaren euh '20??

Dus terug die zomen uit elkaar en opnieuw, laat je brein even werken terwijl je de dochter voedt... en toen kwam ik op de oplossing, het omgekeerde doen. En 't is gelukt! :)

De hele outfit is af... Ze zal stralen... :)

Ons kerstmeisje...
Zilveren paspeltje www.stoffenkamer.be

Stofje www.bambiblauw.be

Bolero'tje komt van Hema
Jups ik beloof jullie binnenkort prachtige aan-foto's! ;)

6 opmerkingen:

 1. Wat een prachtkleedje. Helemaal een lief kerstmeisje.
  En dat bovenste truitje heeft ons Linde ook, ze had het vandaag aan. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo mooi he... dat truitje... :) Toen ik het afgeprijsd zag liggen in de juiste maat, werd ik helemaal euforisch! :p

   Verwijderen
 2. Zo schattig! Ik kijk al uit naar de foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar maar maar, prachtig gewoon! Dat kind gaat nogal stralen op haar eerste kerstfeest. Het vergeten van de Goedheiligman is u vergeven, temeer omdat er niet zulke schone Sintstofjes bestaan ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie is altijd fijn, dank je wel! :)