woensdag 9 maart 2011

Maakte eens iets anders...

Een tijdje terug had ik me ingeschreven voor een workshop 'cakepops maken' bij Ziezozoet. Dus 7 maart was het zover... de workshop!
Heel fijn en gezellig. We zaten er maar met een 5-tal cursisten (of hoe noem je mensen die een workshop volgen), waardoor er tijd en ruimte was voor iedereen. Alhoewel zij het in een grote groep ook wel goed klaar spelen. :)
Cakepops... cakeballetjes op een stokje... Bak je die dan?
Nope, je verbrokkelt een lekkere cake, doet er een verse roomkaasglazuur (of wat advocaat) bij en mengt het lekker tot een papje. Zodra het papje een goede massa is (lekker dik) kan je balletjes rollen... zoals bij soepballetjes. Zet ze in de diepvries en warm je chocolade (of candy melts of ...) op tot 32°... De balletjes weer uit de diepvries en lekker in de chocolade of candy melts naar jou keuze dopen (met een stokje of het kan ook anders...) wat strooiseltjes erop en klaar is dat lekkere hapje. Wel even de chocolade laten hard worden.
Ik vind ze overheerlijk en zie het me zeker nog een keertje doen... alleen voor die chocolade op juiste temperatuur te krijgen, zie ik me nog lekker sukkelen...
Enkele foto's (van niet al te goede kwaliteit) van de maakseltjes van die avond... Ondertussen zijn ze al lekker verdwenen in enkele buikjes! ;)

Met liefde gemaakt, dat smaakt... :)
Kip... raar beertje en uiltje... :)
Easter-time!
 
Een niet zo koud ijsje... :)
Jep een aanrader... Ik kijk al uit naar de workshop (retro-taart) in mei! :)

6 opmerkingen:

 1. wauw, ik krijg er al zin in als ik je verhaal lees én natuurlijk de foto's zie! Nog nooit van cakepops gehoord totnogtoe :-)
  laat ze je smaken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ziet er goed uit en zal wel lekker zijn ook

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Overheerlijk... Chocoladecake zat er in... :) Echt een suikerbommetje, maar omdat die zo klein is, mag het! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er geweldig uit ... zou dat met leine kinderen haalbaar zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mm wat een zoete zonde :) Ziet er lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @mamamaakt: ik weet het niet echt of het haalbaar zou zijn met kleine kinderen. Onder goede begeleiding denk ik het wel... Hangt eigenlijk van de leeftijd af denk ik :) Een 5-jarige zal dit wel kunnen...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie is altijd fijn, dank je wel! :)