zondag 12 december 2010

Een rokje... ter ontspanning...

Hier zijn we weer... :)
Na een toch wel heel vermoeiende week en enkele andere strubbelingen, had ik wat tijd nodig voor mijzelf en mijn naaimachine, die ik ondertussen 'Bonneke' gedoopt heb. Bonneke van bobonne, zo noem ik mijn grootmoeder. En ja Bonneke is van bobonne.
Maar dus terug naar mijn verhaaltje. Ik begon aan een eerste tasje van de 17, voor mijn klasje. Maar al gauw had ik even genoeg van die Franse naden (ik ga ze ietsjes eenvoudiger maken) en zocht ik iets anders op om te maken. Iets wat 'snel' klaar is en waar ik dan ook na het weekend vrolijk mee kan rondlopen.
Dus begon ik leuk aan een A-lijn rokje, weer het patroontje waar ik mijn allereerste stuk mee gemaakt had. En het stofje had ik eventjes terug gekocht om er ritszakjes of een handtasje van te maken. Maar omdat dit niet direct mijn stiel is, begon ik er gewoon een rokje mee te maken. Ik moest alleen een beetje opletten dat het stofje wel voldoende was voor mijn rokje, want ik had maar een 50cm stof gekocht. Maar al bij al dat A-lijn rokje vraagt niet veel stof en dus is het me gelukt.
Heerlijk snel ging het. Rits er mooi ingezet, naden mooi afgewerkt, zoompjes (boven en onder) zijn goed gelukt. Het bovenste vroeg om millimeter werk (een klein beetje misrekent met de rits), maar het is toch maar gelukt... 
En ja toen kwam het... Een perfecte foto maken. Eerste poging: kaartje vergeten in het toestel te steken en bij gebrek aan een kabeltje kon ik ze dus niet overzetten. Opnieuw... poging 2: Kaartje zat in toestel. Foto nemen... Kaartje in computer steken... Alle foto's van de klas stonden er op, maar dat van mijn rokje niet! Bleek dat er een stukje van het kaartje was afgebroken en dat bij gevolg mijn fototoestel het kaartje niet meer wilt lezen! Hop naar poging 3: met het fototoestel van de vriend... maar om één of andere reden voelde ik me niet goed bij de poses toen ik ze op de computer ging bekijken. Poging 4: met mijn toestel... Weer mis! En dit keer lag het aan mezelf... Kapsel trok op niet veel en houding was allesbehalve natuurlijk... 
Zelf was ik het ondertussen ook beu en dus krijg je een foto te zien uit poging 3... Die trekken blijkbaar toch nog ergens op.
Maar uiteindelijk gaat het toch maar om het rokje, niet waar? :)

4 opmerkingen:

 1. Mooi Flexje!! Ga zo door en je kan je eigen winkel beginnen;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wie weet... Ooit met enkele toffe meiden die het naaien zich ook aan het eigen maken zijn... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! Die A-lijn rok is voor mij voor volgend jaar... Maar ik kom bij jou te raad als het niet lukt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeker doen :) Heb hem wel alleen maar in maatje 36 en weet niet hoe te vergroten of te verkleinen... :) Maar da's dan ook weer iets om bij te leren he! ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie is altijd fijn, dank je wel! :)