donderdag 6 januari 2011

De pennenzakjes...

Een paar leuke stofjes bij Pauli gevonden (wellicht stofjes die de meesten al hebben ingeslagen...) en in tussentijd (op het wachten om een gps-hoesje te maken) er enkele pennenzakken mee gemaakt.

Dit keer heb ik besloten om eerst een proefversie te maken met een stofje van de ikea. Om er na een versie te maken voor eigen gebruik. Want na zo'n 9 jaar dezelfde pennenzak, mag deze wel eens vervangen worden.

De pennenzakjes (het idee) kwam ik tegen op Polkadotjes en de uitvoering deed ik volgens deze en deze tutorial.

En dit werd het resultaat... De witte pennenzak was de eerste versie... de vosjespennenzak heeft wel degelijk bewezen dat hij vossenstreken had! Voor die keer dat ik eens een proefversie maak!


En ik maakte ook nog een allereerste slab, maar die is echt niet voor publicatie vatbaar... Nog eventjes oefenen!

6 opmerkingen:

 1. Mooi, slim idee! zou ik ook zo moeten doen! ;)
  Waar haalde je trouwens patroon van die makkelijke rok met rits? groeties

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat patroon, uit een oude knipmode (weet niet meer welke). Was mijn allereerste werkje :) Geleerd op een driedaagse zomercursus in Hasselt.
  Dus vandaar de knip niet van buiten geleerd... ;)
  Ik heb het wel nog in maat 36... Dus als je die maat hebt, of het zelf kan aanpassen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze pennenzakjes zien er heel mooi uit, dus die bloemenbroche gaat je ook zeker lukken!!! Het is een heel makkelijk patroon hoor.

  Groeten Corinne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mercikes ;) Ik ga het nog eventjes overwegen... zou eigenlijk dringend met een van de werkjes op mijn lijstje moeten beginnen... Onder andere dat herfst/winterkleed moet af (liefst voor eind deze maand haha)... :)
  Maar wie weet eens op het leuvens stiksel met nog iemand die dat graag wilt proberen? :) hihi...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil die bloemenbroche inderdaad ook eens doen... We kunnen op volgend stiksel eens zien wanneer we ze kunnen maken? Altijd beter met twee :) Leuke pennenzakjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deal... Wat gingen we ook weer allemaal maken haha... Labeltjes? (ik heb er nu wel besteld, maar wil er toch mijn eigen hand naar leggen... en die bestelde zijn eigenlijk alleen maar goed voor knuffelbeertjes, pennenzakjes, ... niet voor kleding)
  Bloemenbroche? En misschien ook nog het piramidetasje? :) lol... En er zit maar eentje van mijn to-do lijstje in... Maar 't is nog lang eh! ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie is altijd fijn, dank je wel! :)