zaterdag 29 januari 2011

Ging naar Pauli en kocht...

Een voeringstofje voor het rokje dat ik een tijdje geleden heb gemaakt. Omdat het katoentje op elke broekkous/nylon gewoon omhoog kruipt en dan ook erg lelijk gaat staan, besloot ik het dan toch maar op te lossen met een voering. Aan de andere kant dacht ik het als zomerrokje te houden, want op blote benen doet dat rokje dat niet... dat omhoog kruipen. Maar dan moet ik nog zo lang wachten met het te dragen!

Maar je ziet het al aankomen... Het rokje is al gemaakt en de voering moet er nog in... hoe begin ik hier aan?
Iemand tips/trucs/...? Het zal ook mijn eerste keer zijn dat ik een voering in iets zet... :)

8 opmerkingen:

 1. als ik een okje maak en later de voering er moet instoppen maak ik het terug los of,...
  Ik maak een appate onderrok in voeringstof, kan je je rokje nu dragen en ook in de zomer.

  Groeten Katrientje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb bij mijn rok van Ildadee ook erna een voering erin genaaid. Ik heb het patroon van de onderrok overgetekend en op een cm smaller gemaakt. Dan heb ik die twee delen aan elkaar gestikt. Deze voeringrok dan in dezelfde naad gestikt waar de boven en de onderrok aan elkaar vasthangen. En dan uiteindelijk vanonder dubbel gestikt.
  Kan je nog volgen? Ik heb het zo gedaan, maar natuurlijk op ienemiene's beginnerwijze, er zullen ongetwijfeld profesionele manieren zijn :).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goh, ik heb zelf nog nooit voering ingestoken. Enkel in een mini-proefrokje op de naailes. Nu ga ik een zomerrokje maken, zonder voering. Maar ik denk wel dat je die voering er achteraf nog kan innaaien, zoals ienemiene beschrijft. Toch zonde om die gemaakte rok weer helemaal uit elkaar te halen....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zat alleen met probleem bij de rits... de rest had ik ook zoals Ienemiene in mijn gedachten. Gewoon een tikje kleiner maken, zodat het er in past en dan bovenaan bij het stiksel innaaien. Maar dan zit ik dus vast hoe ik het bij de rits ga moeten doen...
  Aan de andere kant, zoals bij Katrientje, een voeringrokje maken en dan telkens apart dragen zou ook nog niet zo slecht zijn. :)
  Het zal nog ff zoeken worden... Heb vandaag jammer genoeg niet veel tijd... Zal voor volgend weekend worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Flexje,

  Ik heb dat ook gedaan met mijn ikearok, achteraf voering ingezet. Ik heb daarvoor het stiksel van de taille losgemaakt. Ik heb de voering langs boven een paar cm ingekort, in de tailleomslag gestikt met een belegje en twee panden van de voering op elkaar gestikt. Plaats waar de rits is, heb ik de naad opengelaten en de stop omgezoomd zodat het niet rafelt.

  Succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi hoi, het is ondertussen al klaar en GELUKT! En Fee, ik heb het op jou manier gedaan hihi... Zonder dit gelezen te hebben, als dat geen telepathie is! ;)
  Er zitten veel foutjes in, maar boeit niet... Wat er onder mijne rok zit, moet toch niemand zien! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk dat je mee doet aan mijn give-away nr 1! En dank je wel voor je linkje.
  Ik zie allemaal leuke autostofjes op jouw blog waar je heel veel leuke spulletjes van hebt gemaakt. Mag ik je vragen waar je die vandaan hebt? "Jongetjes" stofjes zijn zo moeilijk te vinden dat als ik ze vind daar altijd heel blij van wordt.
  Groetjes Michaja

  BeantwoordenVerwijderen
 8. je vindt ze bij www.vermiljoenshop.be
  Heel snelle service :) En een ongelofelijke keuze aan leuke kinderstofjes.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie is altijd fijn, dank je wel! :)